כרקדנים אנשים מבלים שעות על גבי שעות באימונים כדי לקבל את הכישורים הטכניים, הפיזיים והמנטליים הנדרשים כדי להיות מסוגלים לבצע את המיטב ולשלוט באומנות שלנו בין אם זה בלט, אולם נשפים, מסחרי או ג'אז. צילומי ריקוד וצילום ריקוד הם אומנות ייעודית משלהם, וכזו שיש לה סט ייחודי משלה של מיומנויות וטכניקות על מנת לשלוט ב"צילום המושלם". אם לחצת על מאמר זה בתקווה למצוא כמה טיפים וטכניקות שיעזרו לך לגרום לתמונות הריקוד שלך לזרוח אז יש לך מזל! כי זה בדיוק מה שהמאמר הזה כאן כדי לעשות.
טיפ 1. בואו מוכנים
בין אם אתה זה שמתכנן להצטלם או זה שמצלם את התמונות, או שניהם (ברוך הבא לגיל הסלפי!), זה תמיד רעיון טוב לבוא עם רעיונות ופוזות בראש. חשבו על התפאורה שלכם, על סגנון הריקוד שאתם מקווים לצלם ועל מצב הרוח שאתם רוצים להעביר בתמונות שלכם. אם אתה רקדן עכשווי, שמור כמה מהתנוחות העכשוויות האהובות עליך, חפש באינסטגרם ובפינטרסט ביטויים פופולריים כמו #contemporarydance ו-#contemporarydancer או נסה לחפש להקות ריקוד או רקדנים שאתה מעריץ שמתאימים לנושא שלך.

להקת המחול של סידני למשל יכולה לתת לך השראה נהדרת לתנוחות עכשוויות לנסות. כנ"ל לגבי בלט, מסחרי, אורבני, ג'אז, סטפס, אולם נשפים, סלסה, לירי – אתה שם את זה! אין דבר גרוע יותר מלמצוא את התפאורה המושלמת, להיות עם תלבושת נהדרת ועריכות מדהימות לתמונות שלך אבל לא להיות מרוצה מהפוזות שהגעת אליהן!
טיפ 2. שחקו בכוחות שלכם
הטיפ הזה מכוון לנושא הצילום, הרקדן, אבל הוא חל גם על הצלם. הכישרון והמיומנות של כל אחד הם ייחודיים, ולכל אחד יש דברים שהוא מצטיין בהם ודברים שהוא פחות מיומן בהם. ודא שאתה מפיק את המרב מהזדמנות הצילום שלך על ידי הדגשת הדברים שאתה הכי גאה בהם. אם אתה קופץ פנומנלי, שחרר את הלב שלך החוצה. אם יש לך קשתות מדהימות ופואנטה מהממת, הצג את זה!
אם עם זאת, גמישות היא לא הצד החזק שלך, אל תהפוך את זה למוקד התמונה על ידי ניסיון בעיטה מפוצלת בכל צילום. לא רק שזה ייצור מראה מביך יותר ולא נוח, אלא שאתה לא תעשה צדק עם עצמך. אף אחד לא אמן 10/10 בהכל, אז קחו קצת זמן לחשוב באמת על החוזקות שלכם ולהפיק מהן את המרב בכל תמונה. צלמים, גם אתם. אם אתה לא בטוח בלשלוח את זריקות הלילה האלה, המשך להתאמן ואל תוותר, אבל שמור את זה למתי שיש לך זמן לשחק בלי להזדקק לתוצאה ללא רבב, ובמקום זאת לך למקום שאתה יודע שאתה צילום בטוח כשאתה צריך לצלם את תמונת הריקוד המושלמת.
טיפ 3. מיקום
מיקומים לא חייבים להיות מעוררי מחשבה ואפיים כדי שתמונה תהיה טובה, הם יכולים להיות, אבל לפעמים המיקומים הפשוטים ביותר מניבים גם את התוצאות הטובות ביותר. מה שאתה צריך להחליט הוא איזה סוג של הגדרה הולך להפיק את התוצאות שאתה רוצה מהתמונה שלך. מחפשים משהו אלגנטי ומסוגנן? תפאורות נקיות ומינימליות עם פחות מאשר יותר צבע ואור רך יותר יעשו את העבודה. רוצים תמונות מצב רוח ואווירה? נסה קיר בעל מרקם כהה, חניון ריק או מקום עירוני ובחר במזג אוויר מעונן בניגוד לשמש מלאה ובהירה.
לתפאורות האפיות יש את המקום שלהן, אבל וודאו שהן לא משתלטות על התמונה ומעצימות על הרקדן שלכם. אתה רוצה שהריקוד יהיה גורם הוואו העיקרי בתדמית שלך, לא מה שעומד מאחוריהם. אז אם אתה כן הולך למקום נועז או עמוס, באמת שקול כיצד למסגר את הצילום וכיצד למקם את הנושא שלך כך שהוא לא ילך לאיבוד בכל מה שקורה סביבם. גם לשעה ביום יש חלק גדול בזה, לשקיעה או לאור הבוקר המוקדמות יכולה להיות השפעה כה דרמטית על תמונה בהשוואה ליום שמש בהיר, או לשמים סוערים ומלאי עננים, בדוק זאת ותראה בעצמך.
טיפ 4. תאורה
כפי שצוין לעיל, תאורה יכולה לעשות את כל ההבדל עם איך התמונות שלך יוצאות. לא רק אור שמש טבעי ואם יש הרבה ממנו או מעט, אלא גם איפה האור הזה נמצא ביחס לצלם ולרקדן. תמונות עם תאורה אחורית [1] ייצרו אפקטי הילה מדהימים וצבעים רכים ומושתקים יותר בתמונה שלך. תמונות שצולמו בשמש מלאה יהיו בהירות וברורות עם צבעים יציבים. עם זאת, נסה להימנע מצילום עם השמש ישירות מעל הראש, מכיוון שהדבר עשוי לייצר צללים די לא מחמיאים/קשים על הנושא שלך ועל הרקע, אם אתה רוצה שמש מלאה, במקום זאת לכו לצילומי אמצע הבוקר או אמצע אחר הצהריים כאשר השמש נמצא בזווית הרבה יותר ידידותית לצילום.
אור חלש (דמדומים ושחר) יכול להעניק לך תמונות קולנועיות אורגניות, ואם אתה בפנים או דל באור, מקורות אור מלאכותיים כמו פנסי רכב, תאורת חניון, מנורה, או אפילו רק הטלפון שלך יכולים ליצור אפקטים מרהיבים הוסף מימד חדש ותחושה שונה לחלוטין לתוצאה הסופית של התמונה שלך. תמיד תחשוב מאיפה מקור האור שלך מגיע כשאתה מצלם, ואיזו השפעה תהיה לזה על שיפור או שיבוש המראה שאתה מנסה ליצור. לְנַסוֹת! הזיזו את האור שלכם, או אם אתם לא יכולים להזיז אותו (למשל… השמש), הזיזו את המצלמה והרקדן ביחס לאור וראו כמה התמונה שלכם משתנה!
טיפ 5. מסמר את התלבושת
זה לא רק הרקע, או התנוחה, או התאורה שיכולים להיות בעלי השפעה גדולה על המראה של התמונה שלך. אם תסתכל על כמה מתמונות הריקוד האהובות עליך, תבחין לאיזה הבדל עצום תלבושת הרקדנים יכולה לעשות בהוספה או הורדה מהיופי הכללי של הצילום. חצאיות זורמות, עיצובים בולטים, צבעים נועזים; הדברים האלה יכולים לשחק חלק גדול באיך שצילום ריקוד בסופו של דבר נראה. אז תכנון אאוטפיט צריך להיות אחד השלבים הראשונים שעוברים כשאתם מחליטים על צילום.

בגדים רחבים יכולים להיות נהדרים לצילום אורבני/מצב רוח יותר, אבל הם יכולים גם להרוס את הקווים והצורה של פוזה נהדרת. בגד גוף בהיר ונועז באמת יכול ליצור תמונה עם רקע נקי יותר, אבל זה יכול גם להציף בקלות אם כבר קורה יותר מדי. באופן דומה נעליים ישנות ומלוכלכות שמתפרקות לרסיסים יכולות בסופו של דבר להיות הכוכב הבלתי מכוון של התמונה שלך, אז נסה תמיד להיות עם תלבושות נקיות ויפות (לא משנה מה הסגנון שאתה הולך אליו) ובחר תלבושת ריקוד שתשפר את הצילום שלך.
טיפ 6. זוויות הן הכל
כולנו מכירים את הישן להחזיק-הטלפון-מעל הראש ולהוסיף טריק קטן להטיית סנטר שעובד פינוק לסלפי. כמו שצילומי סלפי ניסו זוויות אמיתיות, כך גם צילומי ריקוד הם לא תמיד זהים לסוגי צילום אחרים. חשבו על מה אתם מנסים להדגיש ולשפר עם צילום ריקוד: לעתים קרובות המטרה היא רגליים ארוכות יותר, קפיצות גבוהות יותר ומראה של כוח.
אתה רוצה להיראות בשליטה ומלאת נוחות, והדרך הטובה ביותר להשיג זאת בנושא שלך היא למקם את המצלמה קרוב יותר לקרקע, מתחת לגובה העיניים. אל תפחד להתכופף או לשכב כדי לקבל את התוצאה האופטימלית (או, אתה יודע, הניח את האייפון שלך על הרצפה אם אתה מצלם סולו!), צילום בדרך זו יעניק לרוב לנושא שלך מראה חזק יותר, פשוט מכיוון שצילום מעליהם יכול ליצור אפקט הפוך.
טיפ 7. עריכה קטנה לעולם אל תזיק לאף אחד
אז באמת עשית את זה: תפסת את התנוחה, שלטת בתאורה, הצלחת לרקע והאאוטפיט הוא אש! עכשיו מה? ובכן, אתה יכול פשוט לקרוא לזה יום, להעלות, לכתוב כתוביות ולפרסם באינסטה… או שאתה יכול ללכת על המרחק ולבצע כמה שינויים יצירתיים אחרונים שעשויים פשוט לקחת את התמונה שלך מאהובה חדשה למועדפת בכל הזמנים.
כן, לאינסטגרם ולאפליקציות אחרות יש מסננים מובנים שימושיים וכלי עריכה בסיסיים שנותנים לך כמה אפשרויות לשחק איתן. אבל אם אתה באמת רוצה לקבל קצת יותר שליטה על התמונה שלך, הייתי ממליץ להסתכל על כמה שיותר אפליקציות וכלי עריכה (חינם או בתשלום) שתוכל לבדוק. Lightroom ופוטושופ הם החבר הכי טוב לצלמים, אבל אם אין לך זמן או תקציב לשקוע בלימוד ובבעלות של תוכנות יקרות כל כך, יש כל כך הרבה כלים נהדרים, קלים לשימוש ובמחיר סביר, ידידותיים לטלפונים.
קחו בחשבון את אפליקציות הלייטרום והפוטושופ, הגרסאות החינמיות עדיין כוללות הרבה תכונות מדהימות, או נסה תכונות אחרות כמו Snapseed, VSCO, Carbon או Afterlight. מה שאתה עושה עם תמונה לאחר שצילמת אותה יכול להיות טרנספורמטיבי ומהנה בדיוק כמו תהליך התכנון והצילום שלה. ביצוע שינויים קטנים בתאורה, בחדות, ברוויה ובגוונים בתמונה שלך יכול להעלות את התמונה שלך לגבהים חדשים ולהפוך את התמונה ליצירת האמנות שלך.
זו מיומנות מדהימה להבין לא רק את אמנות הריקוד, אלא גם של צילום ריקוד טוב, וזה יכול להיות מתגמל להפליא. אז בין אם אתה רוצה להיות הצלם, הרקדן או שניהם עבור הצילום הבא שלך, היו סבלניים, מתחשבים ויצירתיים, והמשיכו להתאמן. כי כל המיומנויות, הידע והמודעות הגופנית המדהימים שהופכים אותך לרקדן גדול יובילו הרבה מאוד גם להפיכתך לצלם ריקוד מעולה. תהנה צילום שמח!